Gegrilde banaan met rumroom
Gegrilde banaan met rumroom
Met dit gegrilde bananendessert maak je zeker geen misstap. Banaan op zijn allerlekkerst. Dit is ÉÉN zoete herinnering aan je allereerste babyhapje, maar tien keer beter. Als je het echt spectaculair wilt maken, flambeer dan wat extra rum bij het serveren.
Laten we beginnen
🕛 Bereidingstijd: 15 minuten |
🕛 Voorbereidingstijd: 5 minuten |
🕛 Temperatuur: 220 °C, DIRECT
Wat heb je nodig?
4 rijpe, stevige bananen
100 ml slagroom
1 el suiker
75 g mascarpone
2 el kruidige rum
50 g pecannoten
VOOR DE GLAZUUR
4 el ahornsiroop
1 tl neutrale olie
1 tl vijfkruidenpoeder
½ tl pimentpoeder
½ tl gemberpoeder
VEREIST
kwast
handmixer
Bereidingswijze:
Snijd de steelaanzet van de bananen af en snijd ze in de lengte doormidden, maar laat de schil eraan zitten.
Mix alle ingrediënten voor de glazuur en bestrijk het gesneden oppervlak van de bananen ermee.
Gril de bananen gedurende 3 tot 4 minuten op het gesneden oppervlak, draai ze dan om en grill nog ongeveer 4 minuten. Haal de bananen van The Bastard en verwijder de schil.
Klop in een kom de slagroom stijf met de suiker en roer de rum door de mascarpone. Roer vervolgens eerst een derde van de opgeklopte slagroom door de mascarpone; vouw daarna voorzichtig de rest erdoor.
Hak de pecannoten grof, schep een royale lepel mascarponeroom op elke banaan, giet de rest van het glazuur erover en bestrooi met de pecannoten.