🍗 Beer Can Chicken 🍗
Beer Can Chicken
"Maak je klaar voor een smaakexplosie van formaat! We weten allemaal dat kip veel van zijn heerlijke smaak en vocht verliest tijdens het koken, en die sappige essentie is precies wat je nodig hebt voor die perfecte aardappels. Dus waarom zou je je aardappels in een pan koken als je ze ook kunt garen op de barbecue, met een vleugje olijfolie op een Chicken sitter? En voor ons legendarische beer can chicken BBQ-recept kun je elke biersoort gebruiken die je maar wilt. Heb je een Bird Sitter? Vul 'm dan met bier voor een extra kick.
Laten we beginnen
⏱️ Kooktijd: 50 |
⏱️ Voorbereidingstijd: 20 |
🌡️Temperatuur: 200°C indirect
Wat heb je nodig?
2 hele kippen
Zonnebloemolie
Rub naar keuze, zoals Turnpike Chicken Rub
2 blikjes bier
+/- 400 gram aardappels
Olijfolie
Saus naar keuze zoals Blue Hogs original saus
Deze producten kunnen je helpen bij het bereiden van dit recept!
Thermometer
Chicken sitter
Bereidingswijze
1. Verwarm je Bastard naar een temperatuur van 200°C indirect. Smeer de kippen in met wat zonnebloemolie en strooi daarna de rub over de kippen en smeer goed in.
2. Zet de kippen daarna met hun achterste op de blikjes rechtop en zet ze op de BBQ. Steek de Bluetooth thermometer in één kip (de dikste) en laat voor 35 minuten garen.
3. Vul Sizzle plate met de aardappels en verdeel er flink wat olijfolie over. Zet deze pan met aardappels onder de kippen op de indirecte steen, zodat de sappen van de kippen op de aardappels vallen. Smeer de kippen in met de Blue hogs original saus en laat nog ongeveer 20 minuten doorgaren. Smeer de kippen tussendoor af en toe in met de saus.
4. Haal de kippen van het rooster wanneer ze een kerntemperatuur hebben bereikt van 72°C graden. Serveer de kip met de aardappels en eventueel wat groente of een salade.
🍗 En genieten maar 🍗