Cherry Spare Ribs
Cherry Spare Ribs
Welkom in de wereld van de smaakexplosie! Ervaar de perfecte combinatie van zoet en hartig met onze overheerlijke Cherry Spare Ribs! Onze speciale kersenrub is met zorg samengesteld om je smaakpapillen te verwennen met de zoete smaak van rijpe kersen en de heerlijke hartige smaak van malse spare ribs. Laat je betoveren door de onweerstaanbare aroma’s en smaken van onze kersen-spare ribs en geniet van een unieke culinaire ervaring die je niet snel zult vergeten!
Laten we beginnen
⏱️ Kooktijd: 3-2-1 methode |
⏱️ Voorbereidingstijd: 15 min |
🌡️ Temperatuur: 110°C indirect |
Wat heb je nodig?
150cc appelsap
150 cc appelcider azijn in een spuitflacon
4 racks spareribs
Kruiden:
1 el basterdsuiker
1 tl versgemalen lemon pepper
1 tl zeezout
1 tl kristalsuiker
1 tl uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
1 tl mosterdpoeder
1/4 tl gerookte paprikapoeder
1/2 tl chipotlepoeder
1 tl oregano
1/2 tl peterselie
Saus:
1 flesje bier
5el kristalsuiker
2el kesenjam
1 el sojasaus
1 tl worcestersaus
1 el appelciderazijn
1/2 ui fijn gesnipperd
1 teen knoflook fijn gesnipperd
1 tl gemberpoeder
snufje zeezout snufje
versgemalen lemon pepper
Bereidingswijze
1) Meng de kruiden en maak de spray.
2) Ontvlies de spareribs.
3) Smeer ze in met olijfolie, strooi de kruiden er over, maar niet te veel!
4) Leg de spareribs op de BBQ (indirect) gedurende 1,5 uur en spray om de 15 minuten in met de spuitflacon.
5) Haal na 1,5 uurde spareribs van de BBQ en pak in met aluminiumfolie.
6) Spray ze voor het dichtvouwen nog even goed in en leg ze terug op de BBQ.
7) Begin met de saus door het bier en 5 el kristalsuiker in een pannetje te doen. Verwarm deze en laat het indikken tot siroop.
8) Voeg de overige ingrediënten toe en verwarm tot net onder het kookpunt. Prak de kersen nadien.
9) Haal na 2 uur de spareribs uit het folie en leg ze terug op de BBQ.
10) Smeer met een kwastje de spareribs in met de saus.
11) Doe dit 3x in een half uur. Haal je spareribs van de BBQ en laat 5 minuten rusten.